Decoctul pentru uz intern:
Se toarnă 2 linguri. Soarba în 400 ml. apă clocotită;
Se fierbe cateva minute, apoi se lasa la macerat 30 min;
Se strecoară și se bea 60-120 ml de 3 ori pe zi înainte de mese.
Extract pentru bai:
Se înmoaie 100g de șoricel alb și se lasă peste noapte..
Se toarnă 1 lingură. rădăcini tocate mărunt în 500 ml. apă clocotită;
Se fierbe 5-10 minute, apoi se lasa la macerat 30 de minute;
Se strecoară și se consumă conform prescripției.
Contraindicatii:
Lemnul dulce nu trebuie luat în cazuri de boli hepatice sau cardiovasculare, colestază..
Se fierb 2 linguri. Patlagina la 400 ml. apă clocotită timp de 10 minute;
Se strecoară decoctul;
Consum recomandat - 50 - 120 ml. 30 de minute înainte de mese...
Se fierbe 1 lingura. flori zdrobite și frunze de ceai în 250 ml apă clocotită timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Se strecoară prin tifon.
Contraindicatii:
Nu trebuie luat de femeile însărcinate și care alăptează.
Nu se recomandă utilizarea în caz de funcționare redusă a r..
Se fierbe 1 lingura. Melisa de lamaie in 400ml apa clocotita timp de 20 de minute la temperatura camerei;
Se strecoară prin tifon;
Beți 100 ml din infuzia strecurată de 3 ori pe zi înainte de mese.
Contraindicatii:
Nu trebuie utilizat pentru tuse acută și inflamație acută a stomacul..
Se toarnă 2 linguri. flori zdrobite la 400 ml apă clocotită;
Se lasa sa stea 2 ore;
După strecurare, infuzia se bea în trepte de 120 ml, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Contraindicatii:
Poate provoca alergii. Utilizarea Gălbenele de către persoanele cu tensiune ar..
Se fierb 2 linguri. Rozmarin la 250 ml. apă clocotită;
Decoctul trebuie lăsat la răcit, filtrat și consumat în decurs de 1 zi;
Poate fi folosit pentru gargara si comprese.
Rozmarinul poate fi aplicat și sub formă de extract alcoolic pentru uz extern ( răspândit ) pentru articulațiile d..
Poţiune:
Se fierbe 1 lingura. salvie la 250 ml. apă clocotită;
Se lasă la macerat 10 minute, apoi se strecoară.
Gargara:
Se fierbe 1 lingura. salvie la 500 ml. apă clocotită;
Se lasă la macerat 10 minute, apoi se strecoară...